Kategorije
Događaji

Poziv na međunarodni znanstveni simpozij o hodočašću i religijskom turizmu

Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje na Međunarodnom znanstvenom simpoziju na temu “Izazovi hodočašća i religijskog turizma u post-pandemijskom svijetu”, koji će biti održan 5.-7. studenoga 2021. u Međugorju, Bosna i Hercegovina, u organizaciji Sveučilišta Hercegovina.

Tematske podcjeline Simpozija su:

  • Fenomen Međugorja kao destinacije hodočašća (40. obljetnica)
  • Razvitak organizacije hodočašća i religijskog turizma na prijelazu između 20. i 21. stoljeća
  • Iskustvo hodočašća u vremenu pandemije
  • Manifestacija religijskog turizma i hodočašća u različitim religijskim tradicijama

S radošću najavljujemo pozvane predavače koji će svojim bogatim akademskim i stručnim iskustvom uveličati Simpozij:

dr. sc. Vitor Ambrosio, ESHTE – Estoril Higher Institute for Tourism and Hotel Studies, Portugal / Researcher in Religious Tourism and Pilgrimages

dr. sc. Danijel Pavlović, Univerzitet Singidunum, Beograd, Srbija / International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage (član uredništva)

dr. sc. Patricia Zanketić, Općina Kršan, Istra, Hrvatska / Menadžment hodočašća i vjerskih događaja (suautorica knjige)

Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski, a mogu se koristiti i ostali službeni jezici u Bosni i Hercegovini i crnogorski jezik. Svi prihvaćeni radovi bit će objavljeni u zborniku radova Simpozija, a oni koji prođu dvostruku slijepu recenziju bit će objavljeni i u znanstvenom časopisu Sveučilišta Hercegovina “Putokazi”. Kotizacija za sudjelovanje na Simpoziju iznosi 50 EUR.

Za više informacija, kontakt adresa je: cert@hercegovina.edu.ba

Važni datumi: 15. 8. 2021. – Rok za prijavu i dostavu sažetaka | 1. 9. 2021. – Obavijest o prihvaćanju sažetka | 1. 10. 2021. – Objava programa simpozija | 7. 11. 2021. – Rok za dostavu radova

Više informacija